Results

Är hemma nu! Utställningen gick helt okej. Hon kom 4 bästa tik men blev lite missnöjd över kritiken eftersom att det inte stämde.. så tråkigt att inofficiella utställningar aldrig har riktiga rasdomare. Menmen, Agnes skötte sig toppen och jag har haft en jättemysig dag! Jag tävlade även i den inofficiella junior handlingen med Musse eftersom att vi behövde träna. Där vann vi.

Har tagit en massa härliga bilder som kommer att komma upp i olika inlägg här på bloggen!

kram







showtime!

Ska börja bada Agnes nu inför utställningen som är imorgon. Hoppas på bra resultat, kan behöva det för att få upp hoppet igen med Agnes imed att resultaten inte har varit lika bra som de brukar vara på sistone. Hoppas.. men vi kan behöva några lycka till från er!

kramar






Midsommar-voffen

Hittade några bilder på Agnes från midsommar förra året! Visst är hon söt i sin krans?








love of my life






Good boy






hmm...

Skulle gå ut och med Agnes förut i ösregnet, och såhär glad blev hon...







svar på kommentar




sv: Ja, det har jag! Det kommer att bli jättetråkigt verkligen att inte få tävla mer då eftersom att det är det roligaste jag vet. Men jag ska försöka att fixa fram en väldigt fin hund som jag kan åka runt mycket och ställa ut. Alltså, köpa en till hund då. Kennel ska jag skaffa när jag har gått klart min veterinärutbildning och fixat jobb och så. Men jag tänker ändå att åka runt och ställa ut hundar lite här och var!

Kram





Dagens fråga!


Har du ställt ut någon hund? Isåfall, var och hur gick det?

kram!






Sommar!

Eftersom att jag nog inte är ensam om att längta till sommaren så tänkte jag lägga upp en massa härliga sommarbilder på mina två älsklingar från förra året!


Utställningstips

Jag fick en fråga om jag kunde dela med mig utav några tips när det gäller utställning och handling. Så absolut! Jag har en massa användningsbara tips på lager.

Tips 1: Använd favoritgodiset! Ta reda på vad hunden tycker om allra mest. Min hund gillar falukorc och köttbullar, så det brukar jag använda mig utav. Det är viktigt att man har med sig gott godis in i ringen så att hunden blir extra uppmärksam och tröttnar oftast inte lika lätt. Det finns ju såklart de hundarna som tröttnar ändå, men det gäller att kämpa på och att låta hunden vila mycket innan utställningen.

Tips 2: Se till så att du har satt kopplet rätt när ni ska röra er i ringen. Hundens hållning är jätteviktig. T.ex om man sätter kopplet löst vid hakan på hunden när den egentligen ska ha kopplet stramt bakom öronen så finns det risk att den kan tappa sin hållning och därmed se tråkig ut och inte få fram sina rörelser som den ska. Det är även viktigt att du går/springer i exakt det tempot som man ska med din ras & hund. Sök runt lite och ta reda på hur man ska springa med din hund.


Jag & Musse in action!

Tips 3: Få hunden att stå i "balans". Det betyder att hunden inte ska stå med benen för långt bak eller för långt fram. På de allra flesta raserna (det finns några f undantag) så ska den sista biten på hundens ben som kallas för "hasen" vara 90° när den står på marken. Så den ska inte stå med benen för långt fram eller för långt bak. Frambenen är jätteviktiga också så att de inte står långt fram. Då ser hunden väldigt konstig ut och kan tappa sin kropp rejält. En jättefin hund kan förvandlas till en mindre fin om den står i obalans.

Tips 4: Träna framför en spegel hemma! Ta fram en bild på Google där du ser hur din ras visas, och sätt bilden framför spegeln där du har ställt upp din hund. Då kommer du att se vad du ska förändra för att få det att se ut som de riktiga proffsen visar sina hundar.

Du som skickade denhär kommentaren:


Har du lust att skriva vad du har för ras så ska jag nog kunna hjälpa dig!
kramar





Nordskånsk mästarinna


Tänkte bara slänga upp en bild på när jag blev Nordskånsk Mästarinna i Junior Handling! Grymt stolt var jag, verkligen en bra dag för mig.

PS! Ledsen för att det var så dålig uppdatering igår, men jag var magsjuk så jag kunde inte uppdatera så mycket.
kram!




Sockersöt

Jag tog denna bilden i somras när jag var och hälsade på en go' valpkull! Har ni sett något sötare?







Sleeptalking



Jag filmade våran halvfoderhund "Nora" medans hon låg och sov. Hon pratar alltid i sömnen vilket jag tycker är så himlans gulligt! Haha, ta er en titt.






statistiken flyger iväg



Ville bara säga tack så galet mycket för att ni fick statistiken så här hög igår! Jättejätteglad, hoppas att ni vill stanna på bloggen.

Kramar





Teddybear


Finaste Nora. Jag uppdaterar med ett bra utställningstips när jag kommer hem sedan! Fick en fråga om det nämligen. Så vi hörs sen, ha en jättebra dag.






fototävling!

Jag tänkte köra igång med en hund-fototävling! Det är enkelt som en plätt att delta. Lägg upp din bästa hund-bild på din blogg eller facebook, och skriv att du är med i min tävling. Sedan länkar du det inlägget där du lagt upp bilden i en kommentar i dethär inlägget. Vinnaren vinner en länkning! Jag lägger upp de 10 bästa bilderna här om två veckor från och med idag. Där kommer ni sedan att få rösta. Lycka till!


En bild på Nora från i vintras!





Ch All the way to Floprym Av Vervik



Denna videon är från när jag visade min halvfoderhund Nora i Växjö. Hon blev fjärde bästa tik utav 79 anmälda! Jag la upp denna på min huvudsakliga blogg där jag bloggar mycket om fotogtafering och allt möjligt egentligen för ett tag sedan, men jag tänkte att ni kunde få se den här på denna bloggen också! Hon är superhärlig att visa, love her.
Ni hittar min andra blogg HÄR ifall ni är intresserade.

kram!






Valpkärlek.. eller?


En bild på mig och den nyaste valpen på Kennel Floprym som jag brukar hjälpa till på!






människans bästa vän ♥


Det bästa med dig är att du alltid får mig att le. ♥





Ifall ni vill följa min blogg via Bloglovin' så tryck på knappen!

bloglovin

 

 

 

 

 


PÅ BLOGG.SE ´S FRAMSIDA!

 

Shit, tack så otroligt jättemycket till den som har skickat in! Guuud, är jätteglad verkligen, och tack så galet mycket för alla fina kommentarer! Ni är är för underbara. Tack tack tack taaaaack!

 

 

 

 


full speed forward

Vi hade besök av en jättegullig Golden-hane i igår som hette Dylan. Han och Agnes hade väldigt kul tillsammans! Bilderna talar.












Utställnings-time!

Har nyss anmält min lilla sötnos Agnes till en utställning med Golden Retriever klubben den 5 maj. Ska bli jättekul att ställa ut henne igen. Anmälde henne även till en annan utställning för ett tag sedan som är redan om 2 veckor. Så det blir 2 helger i rad med utställning för både mig och busen! Jättekul.


my heart ♥







Helt klart min favoritreklam!


Golden-Glädje





Lite härliga bilder på min egna hund och min foderhund! Skulle aldrig klara mig utan Golden Retrievers, underbara vovvar.

Älsklingarna

Hittade denna underbara bilden som jag tog på mina två älsklingar i vintras!


Trick: "sitt fint!"

Om du vill lära din hund att "sitta fint", så kommer det ett jättebra och enkelt sätt att lära er hund på i detta inlägget.

Det du behöver är:

Godis + en träningsvillig hund!

Hur du ska göra:

Börja med att reta hunden med godisen lite så att den blir intresserad av det hela.


Efter det så håller du godisen en bit ovanför hundens huvud så att den måste upp på två ben lite lätt.


När den hoppat upp lite lätt på två ben (inte stegra) så berömer du direkt och ger hunden godisen. Upprepa detta några gånger tills hunden förstår grejen. Efter det så kan du lägga på ett kommando såsom "sitt fint" eller "fint". Jag använder mig utav "fint" för det är lättare att säga och hon förstår det väldigt bra eftersom att det är kortfattat och låter glatt.


När du har gjort detta ett antal gånger så kommer din hund att kunna sitta precis lika fint som min lilla Agnes!



Lycka till!





Junior Handling, Malmö

Förrförra helgen var jag och tävlade i Junior Handling i Malmö! Det gick bra, fast jag blev inte placerad. Jag tävlade med en Engelsk Cocker Spaniel som jag har fått låna av en kennel som heter Perchwater. De har jättefina hundar, te en kik på deras hemsida genom att klicka HÄR!


My Dog 2012

Jag var på My Dog 2012 alla fyra dagar. För er som inte vet vad det är för något så är det en hundutställning på Svenska mässan i Göteborg! Det är den roligaste hundutställningne jag vet, riktigt underbar.
Jag tävlade i Junior Handling där jag åkte ut på torsdagen men tog revansch på fredagen och kom 3:a med SM-kval! Det var riktigt härligt att fått det gjort med sm-kvalet redan på första tävlingen. Jag ställde även en busig Golden Retriever hane i rasen och han kom 4:a i Öppenklassen. Det har aldrig gått så bra för honom någonsin innan så det var väldigt kul. Riktigt kul att göra folk glada också genom att visa deras hundar till bra resultat! Så det var en lyckad hundutställning over all.


Jag med Golden-hanen Todd i rasringen.

Jag med utbyteshunden "Märta" i Junior Handlingen.

Jag med mina fina "Nora" i Junior Handlingen!

Jag & "Nora" som 3:e placerade i Junior Handlingen!





RSS 2.0